5 redenen waarom beton als verharding nog steeds kan

5 redenen waarom beton als verharding nog steeds kan

Frederik DavidBeton - Duurzaam - Tuin - Verharding

Verharden rondom de woning of het kantoor: welke materialen kies je en vooral wat mag je nog gebruiken? De overheid spreekt over een onverbiddelijke betonstop en waterdoorlaatbaarheid is niet langer een modegril maar een must geworden. Heeft beton dan nog wel een plaats als verhardingsmateriaal? Zoals wij in West-Vlaanderen zeggen: mo ba joat.

Gravelart produceert sinds begin 2019 esthetische vloerplaten uit beton onder de merknaam Quadrat en die bieden verrassend veel voordelen.

5 redenen waarom beton als verharding nog steeds kan

Waterdoorlaatbaarheid
Quadrat vloerplaten worden geplaatst op een laagje de zand bovenop een draagkrachtige ondergrond. Van zodra je een open voeg van 3 mm of meer tussen elke plaat voorziet, is de waterdoorlaatbaarheid gegarandeerd en vermijd je bovendien extra aanlegkosten van een afvoersysteem.

De graad van afwerking
Waarom zou je kiezen voor Quadrat? Omdat ze superieur zijn. Punt, andere lijn.

Ze onderscheiden zich door de graad van afwerking. In tegenstelling tot alternatieven is een Quadrat vloerplaat vormvast met een tolerantie van maximaal 1 mm. Andere vloerplaten worden aan de zijkanten conisch afwerkt met vormafwijkingen tot wel 1 cm. Quadrat vloerplaten daarentegen zijn perfect recht afgewerkt en dat kan alleen omdat ze vormvast zijn. Dat maakt dat het plaatsen veel vlotter en nauwkeuriger kan.

De afwerking is perfect vlak in een tijdloos grijze kleur en er zijn verschillende formaten beschikbaar, van 1 x 1 meter tot een ongezien groot formaat van 3 x 2 meter. Geen enkele andere betonnen vloerplaat voor residentiële toepassingen doet ons dit na.

5 redenen waarom beton als verharding nog steeds kan

Robuust en toch elegant
Quadrat, dat is iconisch design en robuust beton. Ze complementeren eender welke architecturale stijl en passen perfect als oprit, terras of als trap.

Elke Quadrat wordt gemaakt uit zelfverdichtende beton en is gewapend.

De snelheid van plaatsen
Zoals eerder aangehaald, als de ondergrond draagkrachtig is, volstaat een egalisatielaag van zand om de Quadrat vloerplaten op te plaatsen en klaar is kees. Jouw terras is onmiddellijk gebruiksklaar. Sterker nog, Quadrat vloerplaten kunnen op elk moment eenvoudig weer worden weggenomen, mocht dat nodig zijn. 

5 redenen waarom beton als verharding nog steeds kan

De kwaliteit
Quadrat vloerplaten overtreffen de eisen van de strengste omgevingsklassen en de bijhorende milieuklassen. Dooizout, vorst, vocht, chemische aantasting, … Quadrat weerstaat het allemaal en wij bevestigen onze garantie van deze superieure kwaliteit met een unieke stempel op elke vloerplaat. Geen stempel = geen Quadrat.

Bezorg mij een offerte

Back to overview