Tuinafboordingen. 5 inspirerende voorbeelden

Tuinafboordingen. 5 inspirerende voorbeelden

Frederik DavidAfboording

Het is hoog tijd om je tuin een verdiende afwerking te geven en meer nog, je kan het perfect zelf en de plaatsing neemt bovendien niet veel tijd in beslag.

Met een elegante tuinafboording zet je je mooi onderhouden gazon in de kijker. Je toont er de scheiding van het wandelpad met het bloembed mee aan. Of je nu kiest voor strakke lijnen, geometrische vormen of zachte organische vormen, Gravelart heeft schitterende én betaalbare oplossingen voor je.

Laat dus die palissaden in het tijdperk waar ze thuis horen; de jaren 80. Vergeet die inspiratieloze dikke boordstenen en breek ons de bek niet open over die onnatuurlijk ogende grasranden. Laat je door ons inspireren.

Cor-ten staal
Cor-ten staal

Cor-ten staal

Voor een warme, visuele toets aan je tuin is cor-ten de ideale oplossing. Cor-ten staal is een gepatenteerde staallegering die corrosiebestendig is, daar waar gewoon staal na verloop van tijd volledig zal doorroesten. Cor-ten krijgt enkel een mooie roestkleur aan de buitenkant en werd hierom oorspronkelijk ontwikkeld voor de scheepvaart.
Cor-ten staal tuinafboordingen zijn bijzonder esthetisch, eigentijds en verrassend betaalbaar.

ECCOborder Basic Cor-ten, Garsy Contour Cor-ten

Gegalvaniseerde of galva afboordingen
Gegalvaniseerde of galva afboordingen

Gegalvaniseerde of galva afboordingen

Dit type afboordingen worden verzinkt om hun weerstand tegen corrosie te verbeteren. Ze geven een strakke, discrete indruk. In een moderne omgeving komen deze mooie materialen het beste tot uiting.
Belangrijk om te weten is dat het verzinkingsproces geen garantie is dat er nooit roestvorming zal voorkomen; het verhoogt wel aanzienlijk de levensduur van het materiaal.

ECCOborder Baisic Galva, Garsy Contour Galva

Kunststof afboordingen
Kunststof afboordingen

Kunststof afboordingen

Het klinkt misschien wat vreemd, maar ook met een tuinafboording in kunststof kan je een stijlvol resultaat behalen.
De gebruikte kunststof is 100 % gerecycleerd en daardoor uitermate milieuvriendelijk. Deze Ecolat afboordingen zijn verkrijgbaar in twee kleuren (bruin en grijs) en in verschillende hoogtes en lengtes. Ecolat wordt behalve als border langs tuinpaden of zandbakken ook zeer vaak gebruikt als vijverrand.

Ecoplanc daarentegen is een veelzijdig hol profiel. Ideaal om eenvoudig een compostbak mee te maken, of zoals op de foto hierboven, een vierkantemetertuin.

Ecolat, Ecoplanc

Boordstenen uit beton

Boordstenen uit beton

De esthetische betonnen afboording ontworpen door de Belgische landschapsarchitect Martin Wirtz. Deze boordsteen is gemaakt uit gietbeton en heeft een afgeschuinde bovenkant waardoor die slechts 1 cm breed is. De Wirtz borduur is makkelijk hanteerbaar en snel te plaatsen. Het is de énige elegante betonnen boordsteen.

Wirtz borduur 1 m, Wirtz borduur 2 m

Aluminium afboordingen
Aluminium afboordingen

Aluminium afboordingen

Last but not least, de roestvrije, lichtgewicht afboordingen uit aluminium. Een superieur product dat flexibel is en toch robuust. De ultieme kantopsluiting voor harde oppervlaktes. Een zeer veelzijdig en tijdloos product dat zowel in publieke ruimtes als je eigen tuin perfect staat.

Garsy Aluexcel

Shop our bestsellers.

Back to overview